Stabil lampe i nytt design og materialer

Stallampe Smögen, rett 90, antikk messing/kobber, hvit

Ny modell av stallampa

Den hederliga stallampan är en riktigt vacker klassisker! Men visst är det kul att få en touch av den moderna känslan också, för att även kunna passa en modern fasad. Därför har vi lekt med formspåket och plockat upp detaljer från den gamla klassiska varianten och fångat in nya material med lite rakare formspråk i designen, allt för att stallaporna ska kunna passa till många olika stilar.

Material i stallampor

Vi har valt lite olika material att jobba med i våra nya stallampor. Vi har stallampor som är gjutna i mässing och koppar. Mässing och koppar är otroligt bra material då de bara blir vackrare med åren. Mässing får en mörkare färg med tiden och våra antikbehandlade kopparskärmar blir också mörkare med åren. Vi har också stallampor som är gjutna i aluminium och sedan lackerade i två omgångar för att få ett riktigt bra skydd mot väder och vind. Till dina lampor kan du sedan själv välja vilken färg och material du vill ha, beroende på vad du har för färger på huset. Kanske är det fint med en grå skärm om du har gråa detaljer eller en klassik vit skärm till ett svart väggfäste? Valen är många men vi garanterar dig att du kommer gilla våra stallampor lika mycket som vi själva gör då kvaliten är så god och designen så fin! De olika fästerna har också olika bockningar för att kunna passa till olika placeringar på fasaden.

Gammal klassiker

Stallampan är egenligen en riktigt gammal klassiker som man kan se på gamla byggnader runt om i Sverige. Att den kallas för just «stallampa» är för att på boningshuset har de tyvärr oftast plockats ner, under tidens gång och idag återfinns dem på gamla stall och ladugårdar, så därav namnet. Stallampan är vacker över dörren, jämte dörrarna eller högre upp på knutbrädan.