Behandling av personuppgifter

Kulturlampan Sverige AB är personuppgiftsansvarig. Dina personuppgifter skyddas från externt intrång samt hanteras enligt bestämmelserna i GDPR (General Data Protection Regulation) som är en förordning inom EU. De personuppgifter som vi samlar in är namn, personnummer, postadress, telefonnummer, e-postadress samt IP-nummer.

Dessa uppgifter behöver vi för att du som kund ska kunna genomföra ett köp hos oss och för att vi ska kunna erbjuda dig en mer personlig kundkommunikation. För leverans samt betalning av våra produkter delas några av uppgifterna med betalnings- och logistikpartners.

Vilka uppgifter samlar vi in?

För att kunna hantera köp samt kundärenden lagrar vi följande uppgifter.

För- och efternamn, adress, telefonnummer, email samt köphistorik.

Vilka uppgifter delas?

Nedan kan du hitta en redogörelse för vilka bolag vi delar information med samt varför vi gör det.

Betalväxel

När du genomför ett köp delas information med vår betalväxel. Det som sparas är för- och efternamn, adress, email, telefonnummer samt köphistorik. Väljer du att betala mot faktura så lagras även ditt personnummer. Informationen sparas/delas för att kunna genomföra köpet men också för att skydda dig mot bedrägeri. I dagsläget använder vi Klarna.

Fraktbolag

För att kunna leverera din beställningar måste vi dela viss information med fraktbolaget. Vi delar för- och efternamn samt adress för leverans. Email och/eller mobilnummer för avisering. I dagsläget använder vi PostNord samt DHL för leverans.

Du har rätt att begära ett utdrag av registrerade uppgifter om dig, att registrerade uppgifter ändras, att användningsområdet för uppgifterna begränsas och att registrerade uppgifter raderas. Uppgifterna sparas hos Kulturlampan Sverige AB så länge som du samtycker. Hör av dig till info@kulturlampan.se om du har frågor kring detta.