Belysning i new england stil- klassisk, avslappnat, marint

Vi på kulturlampan gillar belysning i new England stilen. Stilen ger oss tankarna till sköna kvällar på en veranda, en sommarkväll med bästa vännerna. En grill som är tänd och lite gott att dricka, avslappnat och skönt.

New England stilen har sina rötter från nordöstra USA och förknippas mycket med mässing, mörka träslag, signalflaggor, ränder, stjärnor och fyrar. Stilen är avslappnad och klassisk med en elegans. Ljusa väggar och mörkare träslag är också populärt inom inredning, när det gäller New England- stilen.

Vi i Sverige har nog anammat den stilen, för den passar vår skandinaviska inredning så bra med sin klassiska enkelhet. Många är vi som gillar de ljusa färgerna blandat med marina färger, det ger en härlig sommarkänsla med blått och vitt!

Husen i New England stil har ofta vitmålade och rena fasader, gärna med liggande träpanel och med enklare snickerier. Knutbrädor och runt fönster har man gärna lite mer rejäla utformningar också med lite mer dekorativa listverk. I fönsterna gillar man också smårutiga spröjs och kanske även fönsterluckor för en liten extra detalj.

Om du bygger nytt hus är det jätte bra du planerar din utvändiga el, så du även kan dekorera ditt hus med vackra lampor. Vi hör från många kunder att de i efterhand när huset är klart, saknar belysning utvändigt som är fullgod. -«Less is more» är ett bra uttryck, men det gäller dock inte belysning fullt ut. Det är lätt att få mörka tråkiga ytor i sin trädgård eller på sin fasad. En vacker lampa är även ett stilleben när den inte är tänd, så välj din belysning efter din stil och med omsorg, så kommer den vara till nytta länge, både för dig och din omgivning.

Kika in på vårt sortiment New England, om du liksom vi gillar stilen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *